Kültürakt, 1962 yılında müzik endüstrisinde doğan Çokran Plak geleneğini temel alarak, kültür-sanat yönetimi alanındaki akademik eğitim ve 25 yıllık profesyonel deneyimin ışığında kurulmuştur. Kültür ve yaratıcı endüstrilerin gelişimini ve dönüşümünü kolaylaştırmak, erişimini güçlendirmek amacıyla etki odaklı projeler geliştiren bir üretim platformudur. Bu amaca yönelik olarak, yaratıcı fikirler geliştirir, konseptler oluşturur, yüksek motivasyona sahip aktörlerle işbirlikleri kurar ve kültür-sanat alanındaki sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektörle ortak projeler gerçekleştirir.
Kültürakt, sosyal sorunlara çözüm üretme süreçlerinde topluluk motivasyonunun gücüne ve kültürel projelerin etki odağına inanır. Kültür-sanat projeleri tasarlarken, sosyal fayda odağında, kültürel erişimin önündeki engelleri ortadan kaldırmayı hedefler ve tüm süreçlerde bu hassasiyeti gözetir. Dil, coğrafya, sosyo-ekonomik koşullar, eğitim düzeyi ve fiziksel engeller gibi, bireylerin ve toplulukların kültüre erişimini zorlaştıran faktörleri dikkate alır. Kültürel üretimlerin ve kamusal kültür-sanat projelerinin erişim engellerine yönelik çözümler geliştirir. Kültürakt, her birey ve topluluğun eşit erişim koşullarına sahip olmasını "hak" olarak kabul eder ve projelerini bu çerçevede tasarlar.
Kültür ekosisteminin en önemli öğesi olan kültür-sanat üreticilerinin, yaratım süreçlerini özgür ve rahat bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için çalışır. Ulusal ve uluslararası ağlarla bağlantılar kurarak, sanatçılara ve kültür yöneticilerine destek mekanizmaları sunar. Bağımsız sanatçılar için hak temelli pozisyonlar oluşturur, kültür-sanat profesyonellerinin ağlarını genişletir ve üretim kapasitelerini artırmaya yönelik programlar geliştirir. Sanatçıları, yenilikçi ve özgün üretimlere teşvik etmek amacıyla çeşitli kapasite geliştirme programları düzenler.
Kültürakt, kültür-sanat ekosisteminin farklı disiplinler ve endüstrilerle güçlü bağlar kurduğu bir dünyayı hedefler. Kültürün birleştirici ve iyileştirici gücüne inanır. Her projede, birlikteliklerinde kapsayıcılığı, şeffaflığı, duyarlılığı, saygıyı ve eşitliği gözetir.